2 channels display, but only one is saved on auto-trig-save

Forum for discussing PicoScope (version 5)
Post Reply
carlvanwormer
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Jan 31, 2014 3:23 am

2 channels display, but only one is saved on auto-trig-save

Post by carlvanwormer »

My old ADC212 is working well, displaying dual traces with PicoScope 5.21.2, but the screen-files saved with the Auto Trigger and Save on Trigger options only show the channel 1 trace. Is there something I need to do to get both displayed traces to show up on the saved files?

Thanks,
Carl

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3843
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: 2 channels display, but only one is saved on auto-trig-s

Post by Martyn »

Can you post a file, either here or to support@picotech.com, and we can take a look at it for you.
Martyn
Technical Support Manager

carlvanwormer
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Jan 31, 2014 3:23 am

Re: 2 channels display, but only one is saved on auto-trig-s

Post by carlvanwormer »

Here are 2 of the files in PSD and txt formats. The 014 file displays the second trace, and the following file (in a 100 file sequence) doesn't display the second trace. While running in real time, the second trace always shows, it's the saved files that are missing the second trace.
thanks,
carl
Attachments
carlvanwormer_missing_trace.zip
(48.55 KiB) Downloaded 411 times

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3843
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: 2 channels display, but only one is saved on auto-trig-s

Post by Martyn »

I can see the issue, and when I try and load the files in to the later Picoscope 6 I get no traces at all.

It would appear that the saved file is corrupt in some way but I am not sure why.

What PC and O/S are you using ?
Martyn
Technical Support Manager

carlvanwormer
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Jan 31, 2014 3:23 am

Re: 2 channels display, but only one is saved on auto-trig-s

Post by carlvanwormer »

I am using an older Dell machine, running Win XP (with all updates). The display always looks good during acquisition, but fewer than 10% of the saved files have any (or part) of the second trace. Currently, I've moved my most important trace to the first channel. Can you think of other things I should try to be able to review the days collected data on both channels?

thanks,
Carl

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3843
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: 2 channels display, but only one is saved on auto-trig-s

Post by Martyn »

Are you always triggering on Channel A ?
Martyn
Technical Support Manager

carlvanwormer
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Jan 31, 2014 3:23 am

Re: 2 channels display, but only one is saved on auto-trig-s

Post by carlvanwormer »

I have the system set to auto triggering. The waveform takes 500 seconds to fill the screen, it saves to a file and then re-triggers for the next 500 second capture. Maybe 1 saved screen out of 30 has the second (red) trace showing. The traces always show while the current screen is being captured, they are not saved with data for the second channel.

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3843
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: 2 channels display, but only one is saved on auto-trig-s

Post by Martyn »

I have tried this with a 2204 and found similar issues, so it is not related to the device you are using.

Is this something that was originally working but has recently stopped or a feature you have only recently tried ?
Martyn
Technical Support Manager

carlvanwormer
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Jan 31, 2014 3:23 am

Re: 2 channels display, but only one is saved on auto-trig-s

Post by carlvanwormer »

The capture worked on a different computer a few years ago. Since you've seen similar issues, it may not be my problem, but a problem with the software. Is there any chance older versions of software might be available to try to see if the problem goes away?

thanks,
Carl

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3843
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: 2 channels display, but only one is saved on auto-trig-s

Post by Martyn »

I would suggest trying with R5.16.2 which can be downloaded from http://www.picotech.com/software.html
Martyn
Technical Support Manager

Post Reply