Search found 6 matches

by P_L
Thu Apr 01, 2021 8:30 pm
Forum: PicoScope 6 for Windows
Topic: Capture RS485 data
Replies: 2
Views: 853

Re: Capture RS485 data

Thank you!

FYI: When I set 20 s/div I got 500 kS/sec, for 10 s/div the sample rate was 1 MS/sec.
by P_L
Wed Mar 31, 2021 7:42 pm
Forum: PicoScope 6 for Windows
Topic: Capture RS485 data
Replies: 2
Views: 853

Capture RS485 data

Hi all! I tried to capture UART data to disk (115,2kbaud) but I am not satisfied with result. Could anyone help me with setting please? I used model 2206B MSO, data connected to D11 and D12 channel, params 2 ms/div, 8 kS, decoding disabled and captured 851 Buffers. Data are well decoded but at the e...
by P_L
Wed Mar 21, 2018 10:30 am
Forum: PicoScope 6 for Windows
Topic: PicoScope 6.13.2 Beta - Modbus
Replies: 8
Views: 4145

Re: PicoScope 6.13.2 Beta - Modbus

You are right, the problem is in device setup that allows non-standard 8N1 configuration. It's a shame that it's not possible to set it up in the Picoscope. Thank you very much!
by P_L
Tue Mar 20, 2018 10:22 pm
Forum: PicoScope 6 for Windows
Topic: PicoScope 6.13.2 Beta - Modbus
Replies: 8
Views: 4145

Re: PicoScope 6.13.2 Beta - Modbus

I am sure the data are no parity. UART decoder shows the data correctly.

there is modbus decoder screenshot
psdata
psdata
I am sorry but it is not possible to upload .psdata or zipped version. No file is added to posted attachments.
by P_L
Tue Mar 20, 2018 8:56 pm
Forum: PicoScope 6 for Windows
Topic: PicoScope 6.13.2 Beta - Modbus
Replies: 8
Views: 4145

PicoScope 6.13.2 Beta - Modbus

Hi!
I tested PicoScope 6.13.2 Beta for Modbus decoding but without success when no parity is configured. After changing to even parity data are sucessfully decored. Is it bug in beta version or error in configuration?

Thank you

Petr